Op weg naar het secundair onderwijs!


Beste ouders,

Eerst en vooral voor iedereen een fantastisch 2018 toegewenst!

Het lijkt misschien nog ver weg maar in 2018 gaat jullie zoon of dochter de grote stap naar het secundair onderwijs maken.

De komende week gaan we in de klas werken rond dit onderwerp. Wat zijn mijn interesses en talenten? Wat kan ik minder goed of doe ik niet graag? Hoe maak ik keuzes? Wat is er anders op het middelbaar? Welke vakken en studierichtingen zijn er en wat houden ze in?

De leerlingen hebben hierover een werkboekje waarin ze gedurende een aantal lessen gaan werken. Dinsdag 30 januari komt het CLB naar onze klas om een lesje te geven over de studiekeuze. Op woensdag 17 januari brengen we een bezoekje aan de Stedelijke Humaniora Dilsen en op donderdag 1 februari volgt een bezoek aan de Eerstegraadsschool in Neeroeteren. De kinderen zullen hier heel wat indrukken kunnen opdoen en al eens kunnen proeven van enkele nieuwe vakken zoals Latijn, economie, wetenschappen, technische activiteiten, …

Omdat het ook voor de ouders vaak een moeilijke stap is, willen we jullie ook graag wat extra info geven. De leerlingen krijgen deze week een boekje mee naar huis waar alle mogelijke studierichtingen, keuzepakketten, vakken, … in terug te vinden zijn. Studiemateriaal voor de ouders dus!! Samen met dit boekje krijgen jullie ook een uitnodiging voor de informatieavond van het CLB omtrent de studiekeuze van jullie zoon of dochter.  Zowel het CLB als afgevaardigden van enkele Maaseikse secundaire scholen zullen hier uitgebreid hun uitleg doen en maken tijd om jullie eventuele vragen te beantwoorden.

Moesten jullie hierna toch nog met specifieke vragen zitten dan horen wij het graag!