verslag maandagavond 5


Vanmorgen was het feest: we hebben gezongen voor Daniël zoals jullie in het kleine verslag van vanmorgen al konden lezen.

We hebben gevraagd voor sneeuw: vandaag opnieuw de hele dag de hemelsluizen open (ongeveer 20 cm lag er op de terrastafels). Nu beseffen we allemaal waarom die kapstokken handig zijn om de skikleding te drogen.

Om 10 uur startte de skiles: allemaal de lift op! Hier hebben we ondervonden hoe belangrijk REMMEN is! Gelukkig is dit zonder slag of stoot verlopen! Aanvankelijk was deze skiles voor sommigen heel moeilijk, maar in de loop van de dag zag je ze zo verder evolueren en ging het al heel behoorlijk! En dit op enkele uurtjes tijd! Nieuwe skikampioenen in wording….!

De gevorderden zochten vandaag opnieuw met de zetellift de hogere regionen op en hebben veel geoefend op het parallel stoppen. Deze groep was rond 15 uur alleszins ook doodop!

Rond even na 15 uur eindigde onze skiles. Maar toch hadden de ondeugende Kornuiten nog net voldoende energie om elkaar een beetje in te smeren met de verse sneeuw. Mr Tom heeft het ook geweten!

Na een heerlijke douchebeurt hebben we enkele taallesjes afgewerkt. Ei / ij woorden en uitdrukkingen stonden onder andere op het programma. Zelfs nieuwe uitdrukkingen werden uitgevonden: Zo lenig als…. Juf Sabrine, Zo sterk als… Mr Tom,….

Saai die lessen taal, daarom heeft juf Sabrine ons verlost van deze lessen en ons even getrakteerd op een zotte bewegingsles en yogales.

De juffen hebben vandaag iets bijgeleerd: de jongens zijn playboys! Ze hebben meer werk op de badkamers als de meisjes: gel, wax, föhnen, deo…. Amai amai van kilometers ver kan je hun ruiken!

We zijn supertrots op onze Kornuiten. Ze doen het prima! En heimwee…. Wat is dat?

Op het menu vandaag: vanmiddag tortellini met kaas en vanavond een salade, bouillonsoep, Spätzle met varkensgebraad, worteltjes en een stuk gebak. Buikjes weer goed gevuld!

Vanavond plannen we de quiz. Morgen meer hierover!

We kijken uit naar onze post morgenvroeg!

Tot morgen

De skifanaten van Deire

Ps. We plannen morgen ook een nieuwe insmeerbeurt voor Mr Tom!

 

 


5 gedachten over “verslag maandagavond

  • Marie-Jeanne

    Wat een mooie foto’s iedere keer en de vele blije gezichten. Dank jullie wel voor het mooie verslag iedere dag. Wij kijken al uit naar de volgende.
    Veel plezier en geniet maar van jullie avonturen.

  • Anne

    Wat een leuke foto’s! Smeer meester Tom maar extra goed in, zegt Belle! 🙂 Groetjes

  • Johan en Wendy

    niet alleen meester tom , nu hebben ze de kans !!
    veel plezier met de quiz .

  • Debora

    Ik val in herhaling, maar iedereen straalt steeds meer en allemaal doen jullie het perfect in witte avonturenland Oostenrijk
    Hoewel we ons meisje missen is het overduidelijk dat ze het samen met de andere kornuiten en jullie als begeleiders erg naar de zin heeft.
    In één woord GEWELDIG!
    Sneeuw zuivert/reinigt en dus kunnen insmeerbeurten zeker voor leerkrachten verhelderend werken. Hoewel Ryan het toch wel zielig vind voor zijn Mr Tom.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.